Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η OIV έδειξαν ότι δεν ήταν Γαλλικά ή Ιταλικά που είχαν την υψηλότερη κατά κεφαλή κατανάλωση κρασιού. Όταν μιλάμε για κρασί, οι Πορτογάλοι μπορούν να πιουν κάποιον κάτω από το τραπέζι. Η χώρα έπινε άφθονη ποσότητα κρασιού και η κατά κεφαλή κατανάλωση κρασιού της έφτασε τα 62 λίτρα το χρόνο το 2018 για μια χώρα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με τις 13 Ιουλίου.

Η Γαλλία είναι δεύτερη μετά την Πορτογαλία στην κατανάλωση κρασιού, πίνοντας 50 λίτρα το χρόνο. Η Ιταλία ήταν πίσω στην τρίτη θέση με 44 λίτρα κατανάλωσης κρασιού ετησίως. Η Ελβετία και το Βέλγιο έφτασαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, με 36 λίτρα το χρόνο και 32 λίτρα αντίστοιχα. Η Αυστραλία κατατάσσεται ως η έκτη χώρα με την υψηλότερη κατά κεφαλή κατανάλωση κρασιού στα 30 λίτρα το χρόνο, μπροστά από τα 29 λίτρα της Ουγγαρίας και τα 28 λίτρα της Γερμανίας.

Η Ρουμανία και η Ισπανία συνδέονται στην ένατη θέση με κατά κεφαλή κατανάλωση κρασιού 27 λίτρων ετησίως. Η Αργεντινή και η Ολλανδία έφτασαν στο νούμερο 10 με 25 λίτρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο, που θεωρείται μεγάλη αγορά κρασιού, έπεσε από τα κορυφαία 10. Κατά μέσο όρο, οι Βρετανοί έπιναν 23 λίτρα κρασί το έτος το 2018. Στη Βόρεια Αμερική, ο Καναδάς κατά κεφαλή κατανάλωση κρασιού ήταν 16 λίτρα το χρόνο, σε σύγκριση με 12 λίτρα ηχογραφήθηκε για Αμερικανούς.

Αν και όσον αφορά τη συνολική κατανάλωση κρασιού παγκοσμίως, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παραμένουν η μεγαλύτερη αγορά κρασιού στον κόσμο, με 33 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού να καταναλώνονται το 2018, σύμφωνα με το OIV. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση κρασιού της Νότιας Αφρικής ήταν 11 λίτρα, λίγο μπροστά από τα 10 λίτρα της Ρωσίας. Στην Ασία, η Ιαπωνία κατέλαβε την υψηλότερη από την άποψη της κατανάλωσης κρασιού στα 3 λίτρα το χρόνο. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση κρασιού στην Κίνα σημείωσε ελαφρά αύξηση στα 2 λίτρα το χρόνο, χάρη στην αστικοποίηση και την αυξανόμενη μεσαία τάξη. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση της Βραζιλίας είναι η ίδια με την Κίνα στα 2 λίτρα το χρόνο.